ROOSENDAAL – De Samenloop voor Hoop in Roosendaal gaat volgend jaar op herhaling. De 24 uur durende wandelestafette ten bate van KWF Kankerbestrijding moet in het weekend van 15 en 16 juni 2019 voor de tweede keer gelopen worden.
De locatie houdt de organisatie nog even onder de pet, die wordt op 7 november vanaf 19.00 bekend gemaakt bij de officiële aftrap in zaal Black Horse.

De eerste keer dat de loop in Roosendaal gehouden werd, was in 2014. Dat gebeurde toen op Mariadal. Het initiatief kwam destijds van Team Doelbewust, ook het brein achter andere acties voor het goede doel zoals ColSensation. Die eerste editie was een succes, er werd ruim 91.000 euro ingezameld voor het KWF.

Herhaling

Vijf jaar later krijgt het indrukwekkende evenement een vervolg. Opnieuw is Team Doelbewust de kartrekker, maar die club doet het dit jaar niet langer alleen. Ook Inloophuis De Rose-Linde en KWF Roosendaal helpen mee. KWF Roosendaal-voorzitter Astrid Aarts: ,,Waarom het zo lang heeft geduurd voor er een vervolg kwam? Er is tussendoor simpelweg geen nieuw initiatief genomen. Uiteindelijk heeft team Doelbewust dat nu weer gedaan, maar zij wilden het niet alleen doen.‘’

De aftrap voor de nieuwe Samenloop voor Hoop wordt op woensdag 7 november gegeven in zaal Black Horse aan de Hoogstraat in Roosendaal. Wethouder Klaar Koenraad maakt daar de nieuwe locatie bekend. Veel wil Aarts daar nog niet over kwijt. Alleen dat het in ieder geval om een locatie in Roosendaal gaat en dat het sowieso niet opnieuw Mariadal zal zijn. Bij die bijeenkomst is het ook gelijk mogelijk voor teams om zich in te schrijven.

Ambitie

Op dit moment hebben zes teams dat al gedaan. Aarts: ,,We hebben sowieso de ambitie om net wat meer deelnemers bij elkaar te brengen dan vorige keer.” Toen liepen er 68 groepen mee, samen goed voor ruim duizend deelnemers. Ook kunnen mensen zich opgeven als vrijwilliger. Voor ex-kankerpatiënten bestaat de mogelijkheid als eregast op het evenement aanwezig te zijn.

Daarnaast zegt Aarts dat er dit keer ook een wat uitgebreider randprogramma bij het evenement zal zitten. Verder blijft het officiële gedeelte van de actie zo goed als intact: een openingsronde met mensen die kanker hebben overwonnen, de kaarsenceremonie in de avond en een laatste feestelijke ronde waarna de opbrengst bekend wordt gemaakt. Daarvan zal ook een deel naar inloophuis De Rose-Linde gaan, kondigt Aarts alvast aan.

Meer informatie via www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal.

(bron: BnDeStem/25-10-2018)