c21fc11a-f5e3-4890-b883-6c7c114a1722.jpg

In 2012 ontstond het idee binnen Team Doelbewust om met een groepje mensen de Mont Ventoux te beklimmen om geld bijeen te halen voor onderzoek naar en genezing van kanker. Als stichting (Team Doelbewust) deden we al veel op het gebied van palliatieve zorg voor kankerpatiënten maar we wilden graag ook iets doen om deze ziekte de wereld uit te helpen. Zo ontstond ColSensation. Een evenement waarmee we geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding en regionale kankergerelateerde doelen.
5 jaar later, al bij het openen van de inschrijving van de 5e ColSensation, beloofde het een bijzondere editie te worden. Het succes van voorgaande jaren was niet onopgemerkt gebleven de inschrijving knalde direct vol. Door wat aanpassingen konden we capaciteit uitbreiden waardoor we op 16 september met een recordaantal deelnemers (ruim 300) de berg op gingen, ondersteund door ruim 50 vrijwilligers en vele supporters. Fietsend, lopend, wandelend, 1x, 2x, 3x, 4x, 5x en zelfs 6x! Ongekende prestaties! Het evenement werd mogelijk gemaakt door een record aantal sponsoren, waaronder onze trouwe hoofdsponsor Optiek van Wely uit Roosendaal. They all were heading up high!

Record donatieopbrengst!
Op zaterdag 8 oktober werd tijdens het Team Doelbewust feest bij Sieben Recreatie de totale donatieopbrengst bekend gemaakt.

Dit jaar werd een recordbedrag bij elkaar gebracht van maar liefst 

€ 328.647!! 

De donatieopbrengst van 2016 wordt als volgt verdeeld.

  • 25% gaat via KWF naar een onderzoek naar de lange termijn risico’s tot terugkomen van kanker na behandeling tegen kinderkanker
  • 25% gaat via KWF naar een onderzoek om immunotherapie effectiever te maken
  • €50.000 gaat via Stichting Team Doelbewust naar regionale kanker gerelateerde goede doelen (zie www.teamdoelbewust.nl)
  • het overige deel gaat naar andere onderzoeken binnen KWF Kankerbestrijding

De directeur van KWF kankerbestrijding, Michel Rudolphie, nam namens KWF de cheque in ontvangst voor de donatie aan KWF. De cheque voor regionale kankergerelateerde doelen werd in ontvangst genomen door Francois Vissers, bestuurslid Stichting Team Doelbewust. Diederik van der Heijden van Optiek van Wely mocht als hoofdsponsor van het evenement de cheque in ontvangstnamen voor de totale donatieopbrengts.

 

 

 

 

De totaalopbrengst van de afgelopen vier jaar was € 819.085. Met het recordbedrag van 2016 heeft Stichting Team Doelbewust in de afgelopen 5 jaar met het evenement ColSensation meer dan 1 miljoen euro kunnen doneren voor onderzoek naar en genezing van kanker.

Is het nu dan na 5 jaar mooi geweest?!
Nee, zolang er hoop is op behandelmethoden voor genezing of verbetering van leven, is er energie en motivatie om de mogelijkheden vast te grijpen die worden geboden. Zo houden we ook hoop en vertrouwen dat er ooit behandelmethoden worden gevonden voor alle vormen van kanker zodat kanker verwordt tot een chronische aandoening waarmee goed te leven valt.

Daarom blijven we geld inzamelen voor onderzoek naar en genezing van kanker en organiseren we in 2017 weer een nieuwe editie van ColSensation! Wil je zeker zijn van deelname, dan kan je nu al voorinschrijven via de website www.colsensation.nl. Je krijgt dan in november als een van de eersten de mogelijkheid je inschrijving definitief te maken.

Onze dank is groot en hopelijk zien we jullie weer tijdens de 6e editie van ColSensation in 2017!

Organisatie Comité ColSensation
Elianne, Eric, Guyot, Jan, Lotte en Teun