De Samenloop voor Hoop in Roosendaal gaat volgend jaar op herhaling. De 24 uur durende wandelestafette ten bate van KWF Kankerbestrijding moet in het weekend van 15 en 16 juni 2019 voor de tweede keer gelopen worden.

De eerste keer dat de loop in Roosendaal gehouden werd, was in 2014. Dat gebeurde toen op Mariadal. Het initiatief kwam destijds van Team Doelbewust, ook het brein achter andere acties voor het goede doel zoals ColSensation. Die eerste editie was een succes, er werd ruim 91.000 euro ingezameld voor het KWF.

Vijf jaar later krijgt het indrukwekkende evenement een vervolg. Opnieuw is Team Doelbewust de kartrekker, maar die club doet het dit jaar niet langer alleen. Ook Inloophuis De Rose-Linde en KWF Roosendaal helpen mee.

Locatie
Voor dit bijzondere evenement is ook voor deze editie gezocht naar een bijzondere locatie. En die is gevonden: begin november 2018 is bekend gemaakt dat gebruik gemaakt mag worden van de locatie van de Wieler Experience Roosendaal.

Wat zijn de hoogtepunten?
• De openingsceremonie met hoopgevers: alle hoopgevers lopen samen de eerste ronde van het evenement.
• De indrukwekkende kaarsenceremonie: als het donker is worden alle kaarsen aangestoken. Een prachtig moment van herdenking.
• De feestelijke slotceremonie: na 24 bijzondere uren loopt iedereen samen de laatste ronde en wordt het (voorlopige) eindbedrag bekend gemaakt.

Iedereen kan meedoen!
Jong en oud. Vrienden, familie, collega’s en (sport)verenigingen, maar ook artiesten en bedrijven. Iedereen op een eigen manier.

Meer informatie via www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal.