ColSensation

In 2012 is Team Doelbewust een nieuw avontuur begonnen; ColSensation. Het evenement voor de avonturier die zich graag tot het uiterste inspant om zo een sportieve prestatie neer te zetten en een bijdrage te leveren aan een noodzakelijk doel. De Colsensation is de mogelijkheid met iets groters bezig te zijn dan jezelf, samen met gelijkgestemden, ieder met zijn eigen motivatie. In 2017 vindt alweer de 6e editie plaats van dit evenement!

Het doel

Samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding en regionale kankergerelateerde doelen. Een op de 3 Nederlanders krijgt kanker, per jaar ruim 89.000 mensen. Veel meer mensen zien wat voor effect dit heeft op de patiënten en hun omgeving. KWF kankerbestrijding heeft als doel minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Projectadoptaties
Als Team Doelbewust vinden we het belangrijk dat we zien wat er met het geld gebeurt dat wij bij elkaar brengen door een evenement als de ColSensation. In overleg met KWF Nederland hebben wij daarom projecten geadopteerd, die heel goed passen bij waar wij als Team Doelbewust voor staan. De opbrengst van ColSensation 2016 wordt als volgt verdeeld:

  • 25% gaat naar een onderzoek naar de lange termijn risico’s tot terugkomen van kanker na behandeling tegen kinderkanker
  • 25% gaat naar een onderzoek om immunotherapie effectiever te maken
  • 25% gaat naar andere onderzoeken binnen KWF Kankerbestrijding
  • 25% (met een maximum van €50.000,-) gaat via Stichting Team Doelbewust naar regionale kanker gerelateerde goede doelen (zie www.teamdoelbewust.nl)

Op deze wijze blijven we support geven aan de onderzoeksprojecten die door ColSensation zijn geadopteerd maar laten we ook een deel van de opbrengst terugvloeien naar de regio West-Brabant om hiermee de zorg van en rondom kankerpatiënten te verbeteren

De inspanning

De inspanning is tweeledig! Iedere deelnemer zal zich moeten inspannen om minimaal €500,-bij elkaar te verzamelen om daarna de lichamelijke inspanning te mogen uitvoeren. Fietsend of lopend de Mont Ventoux bedwingen, de kale berg die als een eenzame reus verrijst in het zacht glooiende landschap van de Provence. De berg van de wielersport waar om de zoveel jaar de wielergoden een ultieme strijd leveren tijdens de Tour de France. Door diezelfde wielergoden ook de berg van de waanzin genoemd.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over het evenement ColSensation of heb je vragen, ga dan naar de event website van ColSensation

Lees hier de laatste nieuwsbrieven