Het idee werd geboren om een grote sportieve prestatie te leveren om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Met het hardlopen van Parijs naar Rotterdam werd met veel plezier een geweldig geldbedrag bijeengebracht om de gevolgen van kanker te bestrijden.
Nu zijn we toe aan de 4e editie van dit evenement en de voorbereidingen zijn in volle gang. Elke twee weken wordt er op zondag hard getraind om op tijd fit te zijn voor het grote evenement. Ondanks dat het winterweer vaak het trainen bemoeilijkte hoefde er toch maar een keer uitgeweken te worden naar de zaal van Kroevensport.
Op 3 Februari is de eerste teamtraining afgewerkt waar er een afstand van 50 kilometer werd afgelegd in “Roparun style” waarbij de begeleiders fietsen en navigeren en er wordt gewisseld uit de busjes. Op zaterdag 16 Maart staat de tweede teamtraining op het programma waarbij er ook een 50 kilometer wordt afgelegd in het donker zodat ook de nachtelijke etappes goed voorbereid kunnen worden afgelegd.
Het lijkt er op dat door het enthousiasme van de sporters de trainers weinig hebben te klagen over de fitheid van de deelnemers.