In het kader van haar 5-jarig bestaan organiseert Team Doelbewust op 28 en 29 juni 2014 de SamenLoop voor Hoop Roosendaal. De SamenLoop voor Hoop is een landelijk, maar lokaal georganiseerd 24-uurs wandelevenement. Het evenement is overgewaaid uit Amerika en staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De 24 uur van de SamenLoop voor Hoop zijn gezellig, ontroerend en inspirerend. Met het evenement wil Team Doelbewust vieren dat vele mensen kanker overleven en dat er iets tegen deze ziekte gedaan kan worden. Tegelijkertijd worden (ex-)kankerpatiënten gesteund, overledenen herdacht en wordt er geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek via het KWF.

Mariëlle van Overveld, voorzitter van het evenement, vertelt: “Tijdens de SamenLoop voor Hoop lopen deelnemers in teamverband (10-15 personen) een korte ronde (ca. 550 m) op een parcours. Op ieder moment is tenminste één lid van het team aan het lopen en teamleden die niet aan het lopen zijn, kunnen uitrusten, eten of samenzijn met familie, vrienden en andere deelnemers. Maar er wordt niet alleen gewandeld, alle teams krijgen een kraam tot hun beschikking waar ze bijvoorbeeld (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes kunnen verkopen. Daarnaast zijn er leuke activiteiten en diverse optredens. Voor de kleintjes is er op zondagochtend een speciaal kinderprogramma. Hoogtepunten van de SamenLoop voor Hoop zijn de openingsceremonie met (ex-)kankerpatiënten, het ontsteken van de kaarsen bij het invallen van de duisternis en de slotronde op zondagmiddag”.

Voor dit bijzondere evenement heeft Team Doelbewust gezocht naar een bijzondere locatie. En die is gevonden: begin november heeft Provincie Noord-Brabant toestemming gegeven om Mariadal, het oude klooster der Franciscanessen van Roosendaal, te gebruiken als locatie voor het evenement. Van Overveld: “We voelen ons zeer vereerd dat het klooster voor het eerst openbaar toegankelijk zal zijn tijdens de SamenLoop voor Hoop. Voor Team Doelbewust is dat een extra motivatie om het evenement te laten slagen en samen de strijd tegen kanker aan te gaan”.

Team Doelbewust is vijf jaar geleden opgericht door een familie- en vriendenclub uit Roosendaal die, toen enkele kinderen van hen direct werden geconfronteerd met kanker, in actie wilden komen. De afgelopen jaren heeft Team Doelbewust met evenementen als RoPaRun, CycleSensation, ColSensation en Another MusicSensation vele donaties opgehaald en diverse lokale projecten gerealiseerd. Aan die lijst van evenementen wordt volgend jaar de SamenLoop voor Hoop toegevoegd.

In navolging van Bergen op Zoom en Etten-Leur, waar het evenement dit jaar heeft plaats gevonden, verwacht Team Doelbewust dat minimaal 50 teams mee zullen doen aan de SamenLoop voor Hoop Roosendaal. Op donderdag 12 december wordt om 20.00 uur de eerste informatiebijeenkomst gehouden bij Zeelandia (Bloemenmarkt 19, Roosendaal). Meer informatie over SamenLoop voor Hoop Roosendaal is binnenkort te vinden op www.roosendaal.samenloopvoorhoop.nl of volg de SamenLoop voor Hoop op facebook: www.facebook.com/samenloopvoorhooproosendaal

 

kwf-Samenloop Veldhoven 9/10062012