In het kader van haar 5-jarig bestaan organiseerde Team Doelbewust op 28 en 29 juni 2014 de SamenLoop voor Hoop Roosendaal in de tuin van het oude klooster der Franciscanessen van Roosendaal: Mariadal! Het 24-uurs wandelevenement startte op 28 juni om 14.00 en eindigde 29 juni om 14.00 uur. 

Team Doelbewust
Team Doelbewust is in Roosendaal met name bekend van sportieve evenementen als Roparun,  ColSensation (beklimming Mont Ventoux) en CycleSensation (spinningmarathon). Evenementen die vooral gefocust zijn op de sportieve uitdaging, maar daardoor zowel financieel als fysiek minder toegankelijk zijn. In het kader van het 5-jarig bestaan wil Team Doelbewust juist eens een evenement organiseren waaraan iedereen mee kan doen. Ziek of gezond. Jong of oud. Het maakt niet uit of je maar 150 meter loopt of 4 uur. Het gaat om de saamhorigheid, want samen met je team loop je 24 uur lang als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Locatie
Voor dit bijzondere evenement heeft Team Doelbewust gezocht naar een bijzondere locatie. En die is gevonden: begin november heeft de provincie toestemming gegeven om Mariadal, het oude klooster der Franciscanessen van Roosendaal, te gebruiken als locatie voor het evenement.

Het kloostercomplex Mariadal was tot november 2011 het thuis van de Congregatie van de Orde der Franciscanessen. Het complex, met een enorme tuin, ligt in het hart van de stad en had vroeger een belangrijke functie in het Brabantse onderwijs. Nu het niet meer in gebruik is, heeft de provincie vanuit haar beleid om cultureel erfgoed te behouden en te herontwikkelen het klooster gekocht. Voor heel veel Roosendalers zijn de prachtige tuinen van Mariadal tot nu toe altijd verborgen gebleven, maar tijdens de SamenLoop voor Hoop worden ze voor iedereen toegankelijk.

Wat zijn de hoogtepunten?
• De openingsceremonie met hoopgevers: alle hoopgevers lopen samen de eerste ronde van het evenement.
• De indrukwekkende kaarsenceremonie: als het donker is worden alle kaarsen aangestoken. Een prachtig moment van herdenking.
• De feestelijke slotceremonie: na 24 bijzondere uren loopt iedereen samen de laatste ronde en wordt het (voorlopige) eindbedrag bekend gemaakt.

Iedereen kan meedoen!
Jong en oud. Vrienden, familie, collega’s en (sport)verenigingen, maar ook artiesten en bedrijven. Iedereen op een eigen manier.

Nieuwe editie SamenLoop voor Hoop
Team Doelbewust heeft het streven eens in de zoveel jaar een nieuwe SamenLoop voor Hoop te organiseren in Roosendaal. Wanneer de organisatie van een nieuwe editie van start gaat, plaatsen wij een update op onze website en maken wij dit bekend via lokale media